Ingrediënten voor 6 muffins
- 150 gr. Havermeel (of fijn gemalen Havermout)
- 150 ml. Havermelk of amandelmelk
- 2 Eieren
- 80 gr. appelmoes (zonder suiker)
- 25 gr. kokosolie
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 10 druppels Stevia-extract
- 1 eetlepel kaneel
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200℃ en vet de muffinvorm in met wat kokosolie;
- Mix de havermeel met de kaneel, bakpoeder en baking soda. Zodra alle droge ingrediënten goed gemengd zijn. Mix je er de melk, appelmoes, kokosolie en stevia doorheen;
- Breek de eieren in een aparte kom en klop ze luchtig tot een lobbige massa (dit duurt ongeveer 5 minuten);
- Meng vervolgens voorzichtig het beslag door de opgeklopte eieren. Zorg dat het een luchtig beslag blijft, er mogen geen klontjes in zitten;
- Schenk het beslag in de muffinvormen en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten;
- Laat de muffins afkoelen buiten de oven.
Eet smakelijk!