Dessert & Zoet

Appel Kaneelmuffin

By 7 juni 2020 No Comments

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 150 gr. Havermeel (of fijn gemalen Havermout)
  • 150 ml. Havermelk of amandelmelk
  • 2 Eieren
  • 80 gr. appelmoes (zonder suiker)
  • 25 gr. kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 10 druppels Stevia-extract
  • 1 eetlepel kaneel

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200℃ en vet de muffinvorm in met wat kokosolie;
  2. Mix de havermeel met de kaneel, bakpoeder en baking soda. Zodra alle droge ingrediënten goed gemengd zijn. Mix je er de melk, appelmoes, kokosolie en stevia doorheen;
  3. Breek de eieren in een aparte kom en klop ze luchtig tot een lobbige massa (dit duurt ongeveer 5 minuten);
  4. Meng vervolgens voorzichtig het beslag door de opgeklopte eieren. Zorg dat het een luchtig beslag blijft, er mogen geen klontjes in zitten;
  5. Schenk het beslag in de muffinvormen en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten;
  6. Laat de muffins afkoelen buiten de oven.

Eet smakelijk!

Leave a Reply