Ingrediënten voor 2 porties

  • 250 gr. Witte Asperges
  • 150 gr. Risotto rijst
  • 450 ml. Water
  • 1 blokje of flinke theelepel Groentebouillon
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 eetlepel Edelgistvlokken
  • Scheutje Haverroom
  • 1 theelepel Citroensap
  • Peterselie
  • Peper & Zout
Tip: In veel bouillonblokjes zitten toevoegingen die je liever niet binnenkrijgt als het endometriose dieet volgt (of als je gewoon gezond wil eten). Bij Pit&Pit verkopen ze hele lekkere groentebouillon gemaakt van alleen kruiden en groenten.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160℃;
  2. Smeer de Poussins in met een beetje rijstolie, Peper & Zout
  3. Bak ze kort aan in een braadpan.
  4. Zet daarna voor zo’n 30 minuten in de oven. Je kunt na 25 minuten nog even de oven op de grill stand zetten voor een extra knapperige korst;
  5. Snijd de kontjes van de asperges en schil ze met een dunschiller;
  6. Kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. Kook de schillen en de kontjes ook mee, dit geeft extra smaak aan het water, we gebruiken dit straks voor de bouillon!;
  7. Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn;
  8. Giet de asperges af en vang 500 ml. van het vocht op. Los de bouillon op in dit warme vocht;
  9. Snijd de asperges in kleine stukjes;
  10. Bak eerst de knoflook en ui op middelmatig vuur. Zodra ze glazig zijn, bak je de risotto rijst een paar minuten mee.
  11. Giet een scheutje bouillon bij de rijst en wacht tot het vocht helemaal is opgenomen. Deze stap herhaal je totdat alle Bouillon op is. Dit proces duurt ongeveer 15-20 minuten. De risotto mag best nog een beetje bite hebben! Bij het laatste beetje vocht dat je toevoegt, doe je er ook de asperges, edelgistvlokken, citroensap, peper en haverroom bij;
  12. Laat de risotto 10 minuten staan met de deksel erop;
  13. Breng indien nodig op smaak met Peper & Zout;
  14. Dien op met een kookring of doe de risotto in bakje die je omkeert op een bord. Strooi er verse peterselie overheen;
  15. Haal als laatste de poussin uit de oven.

Eet smakelijk!

witte aspergerisotto met poussin Sofie Klerkx Met een Korrel zout

Leave a Reply