Ontbijten met cake en groenten, dat klinkt als een gekke combinatie. Dit Carrotcake bananenbrood is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Oftewel een verantwoord tussendoortje of ontbijt. En de wortel maakt het nog net een beetje extra gezond…Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het gewoon echt heel lekker is!

Ik snijd het brood in plakjes en bewaar het in de vriezer. ‘s Ochtends haal ik er 2 plakjes uit, die ik even kort bak in een droge koekenpan. Schep er wat plantaardige yoghurt op met vers fruit en je hebt een heerlijk en voedzaam ontbijt.

Ingrediënten voor 1 brood

  • 150 gr. Havermeel
  • 100 gr. Amandelmeel
  • 300 gr. rijpe Banaan (3 grote of 4 kleine)
  • 3 Biologische eieren
  • 2 Medjoul dadels
  • 80 gr. Walnoten of Pecannoten
  • 80 gr. Wortel (geraspt)
  • 1/2 theelepel Vanille-extract of poeder
  • 2 theelepels Speculaaskruiden
  • 1 theelepel Baking soda
  • 1 theelepel Wijnsteenbakpoeder
  • Snuf Zout
  • Optioneel: handje Rozijnen
Tip: Geen havermeel in huis? Van havermout maak je gemakkelijk zelf havermeel. Maal de havermout fijn in de keukemachine, blender of hakbakje van je staafmixer.

Aan de slag

  1. Zet de oven aan op 180°C;
  2. Mix eerst de banaan, eieren en dadels door elkaar in je keukenmachine of blender;
  3. Voeg daarna de amandelmeel, havermeel, baking soda, bakpoeder en alle kruiden toe en mix goed door elkaar.
  4. Doe het mengsel in een mengkom en spatel er de geraspte wortel, gehakte noten en rozijnen doorheen.
  5. Stort het deeg in een met bakpapier beklede cakeblik en bak het 50 minuten in de oven. Als de cake te donker wordt aan de bovenkant, dek je hem af met aluminiumfolie. Check met een houten satéprikker of je cake gaar is van binnen. Als de prikker er schoon uitkomt is hij gaar!
  6. Laat afkoelen op een rekje.

Je kan het brood goed in de vriezer bewaren, snijd het in plakken en bewaar het in een afgesloten bak.

Eet smakelijk!

Leave a Reply