DinerLunch

Gepofte Zoete Aardappel Met Spinazie & Feta

By 18 april 2020 mei 16th, 2020 One Comment

Hoe pof je snel een aardappel? Gewoon een paar minuten in de magnetron. Ik vind dit gerecht echt top als lunch of gemakkelijke avondmaaltijd als ik even geen zin heb om uitgebreid te koken. In dit recept heb ik als topping gekozen voor spinazie & feta, maar je kunt de gepofte zoete aardappel natuurlijk vullen met alles wat je zelf lekker vindt. Je kunt de feta ook vervangen voor een ei als je liever helemaal geen zuivel eet.

Ik heb een tijdje getest met het eten van helemaal geen zuivel en ik ben erachter gekomen dat als ik af en toe een klein beetje geiten- of schapenkaas eet, ik nergens last van heb. Binnen het endometriose dieet is het eten van geiten-/schapenkaas ook een beetje grijs gebied. Op sommige plekken lees je dat het wordt afgeraden, andere geven aan dat het wel kan. Maar goed, ieder lichaam is anders, dus ontdek vooral wat voor jou goed voelt!

Ingredi├źnten voor 1 portie

  • 1 grote Zoete aardappel
  • 2 handen Spinazie
  • 30 gr. Feta of 1 gekookt Ei
  • Peterselie
  • Peper & Zout

Aan de slag

  1. Om de zoete aardappel te poffen doe je hem voor 8 min. op de hoogste stand in de magnetron (dit is voor een grote aardappel van zo’n 350 gr., als de aardappel kleiner is, doe je hem korter in de magnetron). Als je liever geen magnetron gebruikt, kun je hem natuurlijk ook in de oven poffen. Doe de aardappel ongeveer 60 minuten gewikkeld in aluminiumfolie in de oven op 200┬░C;
  2. Bak ondertussen de spinazie en kook eventueel het ei;
  3. Snijd de zoete aardappel open en prak met een vork het vruchtvlees tot een puree in de schil. Meng er de gebakken spinazie, peterselie, feta of gekookt ei en wat Peper & Zout doorheen;
  4. Lekker met Tahinsaus of Yoghurtsaus.

Eet smakelijk!

One Comment

Leave a Reply