Nadat ik in Israël ben geweest, werd ik echt fan van hummus. Het wordt daar heel anders gegeten dan hier. Als avondmaaltijd krijg je bijvoorbeeld een bord vol super romige hummus met allerlei soorten toppings, zoals ingelegde citroen en falafel. Deze klassieke hummus wordt natuurlijk niet gemaakt van een blik kikkererwten, maar van gedroogde kikkererwten. Dit kost veel tijd, omdat je eerst de kikkererwten een nacht moet laten wellen en daarna moet koken, voordat je er hummus van kan maken.

In Nederland houden we natuurlijk vooral van makkelijk & snel. Je vindt ook oneindig veel recepten voor simpele hummus op internet. De meeste missen helaas toch die smeuïgheid van de Israëlische hummus.

Tijd voor een recept dat het allebei heeft! Dit recept is snel, makkelijk en doet (bijna) niet onder voor de klassieke hummus;) Lekker op een rijsttoastje, met een zoete aardappel roti of op zijn Israëlisch als avondmaaltijd met toppings.

Ingrediënten voor 1 grote bak

  • 1 blik Kikkererwten (400 gr.)
  • 4 eetlepels Tahin
  • 1 klein teentje Knoflook
  • 1 Citroen
  • Peper & Zout

Aan de slag

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet en vang het vocht op!
  2. Doe de kikkererwten met de helft van het vocht in de keukenmachine.
  3. Voeg de tahin, knoflook, citroensap en de Peper & Zout toe en laat een paar minuten draaien. Voeg steeds een beetje vocht toe, totdat je hem smeuïg genoeg vindt.

Eet smakelijk!

One Comment

Leave a Reply