Ingrediënten voor 1 cake

Voor de cake:

  • 110 gr. Amandelmeel
  • 50 gr. Kokosmeel
  • 160 ml. Kokosmelk
  • 3 Eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 20 druppels Stevia-extract
  • rasp van 1 Citroen

Topping:

  • 100 gr. Kokosyoghurt
  • 2 Kiwi gold

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175℃ en bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier. Vet de randen in met wat kokosolie;
  2. Mix de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, stevia, citroenrasp en kokosmelk door elkaar met een mixer. Ga door totdat je een glad beslag krijgt;
  3. Breek de eieren in een aparte kom en klop ze luchtig tot een lobbige massa(dit duurt ongeveer 5 minuten);
  4. Meng vervolgens voorzichtig het beslag door de opgeklopte eieren. Zorg dat het een luchtig beslag blijft, er mogen geen klontjes in zitten;
  5. Schenk het beslag in de springvorm en zet in de oven voor ongeveer 35 minuten;
  6. Laat de cake afkoelen buiten de oven;
  7. Schil de kiwi en snijd hem in hele dunne plakken. Het is handig om hiervoor een kaasschaaf te gebruiken als je die hebt;
  8. Zodra de cake is afgekoeld kun je hem uit de springvorm halen. Besmeer de bovenkant met de kokosyoghurt en verdeel de kiwi erover.

Eet smakelijk!

Kokoscake met kiwi gold Sofie Klerkx Met een Korrel zout

Leave a Reply