Ingrediënten voor ongeveer 10 loempia’s

  • 10 vellen Rijstpapier
  • 75 gr. Kippendijen of Kipfilet
  • 50 gr. rauwe Garnalen
  • 100 gr. Tauge
  • 50 gr. geraspte Wortel
  • 10 kleine Shiitakes
  • 1 eetlepel Sojasaus (glutenvrij)
  • 1 theelepel Rijstwijn
  • 1 theelepel Sesamolie
  • 1/2 theelepel Sechuanpeper

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200℃ en leg een bakplaat klaar met bakpapier;
  2. Snijd de kip en de garnalen in kleine stukjes;
  3. Hak of vijzel de Sechuanpeper fijn;
  4. Meng voor de vulling alle ingrediënten (behalve het rijstpapier) door elkaar;
  5. Besmeer het rijstpapier met water en leg op een plank. Leg iets onder het midden van het rijstpapier een strook met vulling op het papier. Eerst vouw je de onderkant naar boven over de vulling heen. Vervolgens vouw je de 2 zijkanten naar binnen en rol je de loempia stevig dicht (zie onderstaande afbeelding voor meer uitleg);
  6. Smeer de loempia in met een beetje kokosolie of rijstolie en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Ga door totdat je vulling op is;
  7. Bak de loempia’s zo’n 20 minuten. Draai na 10 minuten om.

Eet smakelijk!

Leave a Reply