Dit is een heerlijk gerecht als je even niet teveel “zware” koolhydraten wil eten. Of gewoon als je net als ik heel veel houdt van pompoen en zoete aardappel.

Deze pompoen-/zoete aardappelpuree met gebakken paddenstoelen is natuurlijk helemaal glutenvrij, lactosevrij en dus passend binnen het endometriose dieet.

Heb je alleen zoete aardappel of alleen pompoen in huis? Je kunt ook 1 van de 2 weglaten. Probeer ook eens met gestoomde snijbonen en bietjes als topping.

Ingrediënten voor 2 porties

 • 1 Zoete aardappel (ongeveer 300 gram)
 • 300 gr. Pompoen
 • 200 gr. Paddenstoelen
 • Handje geschaafde Amandelen
 • 1/2 blokje Groentebouillon
 • Peterselie
 • Optioneel: Kalamata olijven
 • Peper & Zout
Ik maak een voorraadje pompoenpuree van een hele flespompoen. Ik bewaar de puree in porties van 300 gram in de vriezer en gebruik het voor allerlei recepten. Bijvoorbeeld dit pompoenbrood van Rens Kroes, ik vervang  in dit recept de maple syrup voor Stevia en het speltbloem voor haver- of amandelmeel.

Aan de slag

 1. Er zijn verschillende manieren om de pompoen en zoete aardappel te garen. Ik begin met de snelste optie. Schil de zoete aardappel en de pompoen en snijdt in blokjes. Kook gaar in voldoende water en de groentebouillon voor ongeveer 1o minuten. Prik af en toe even met een vork om te checken of ze gaar zijn. Optie 2 is om de pompoen even 20 minuten op 200°C in de oven te bakken. De aardappel kook je gaar in de bouillon.
 2. Maak ondertussen de paddenstoelen (indien nodig) schoon met een borsteltje (niet afspoelen, dan worden ze taai) en snijdt ze in grove stukken. Bak op middelmatig vuur voor een minuut of 6.
 3. Bak de amandelschaafsel 2 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan. Blijf schudden/roeren, zodat ze niet aanbranden.
 4. Hak de peterselie fijn.
 5. Zodra de pompoen en zoete aardappel gaar zijn, pureer je ze met een stamper of met je staafmixer. Voeg Peper & Zout naar smaak toe.
 6. Als je een kookring hebt, kun je dit gebruiken om de puree mooi op het bord te krijgen. Strooi vervolgens de gebakken paddenstoelen, peterselie en amandelschaafsel eroverheen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply