Ik ben gek op havermout, het is makkelijk, veelzijdig en vooral heel voedzaam! Bijna elke ochtend start ik de dag met havermout, bijvoorbeeld met deze pancakes of dit taartje.

Soms heb ik even wat minder tijd (of zin) om mijn ontbijt te maken of voor te bereiden. In dat geval is deze havermout echt een uitkomst. Binnen 10 minuten staat het op tafel. En het grootste voordeel…Je kan er de hele ochtend op vooruit!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 40 gr. Havermout (grove vlokken)
  • 250 ml. Plantaardige melk
  • 1 eetlepel Chiazaad (optioneel)
  • 1/2 theelepel Koekkruiden
  • Snuf Zeezout

Toppings (variëren kan met al het fruit, noten & zaden)

  • Blauwe bessen
  • Frambozen
  • 1 verse Vijg
  • 1 Medjoul dadel in stukjes
  • Pecannoten gehakt
  • Scheutje Havermelk
Tip: let bij het kopen van plantaardige melk altijd goed op dat er geen zonnebloemolie in verwerkt zit. Zoals je misschien al weet kan dit ontsteking bevorderend werken en dat moet je nou net niet hebben met endometriose. Ik koop vaak Oatly bio (te koop bij de meeste supermarkten) of Amandelmelk van de Ekoplaza.

Aan de slag

  1. Doe voor de havermoutpap de havermout, plantaardige melk, koekkruiden en een snuf zout in een pannetje en kook ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje. Roer af en toe even door.
  2. Snijd ondertussen het fruit in stukjes en hak de pecannoten.
  3. Doe de pap in een diep bord of kom en strooi het fruit en de noten erover heen. Als laatste giet je een klein scheutje havermelk over de pap, dit maakt het extra romig. That’s it!

Eet smakelijk!

Leave a Reply