Deze romige paddenstoelen-/kippensoep zit vol met groenten en is heerlijk als lunch of als voorgerecht. Door de kipfilet in de kippenbouillon te koken, krijgt de soep een extra volle smaak. Je kunt voor de soep jouw favoriete paddenstoelen gebruiken. Ik gebruik vaak een mix van oesterzwammen, beukenzwam en shiitakes. De haverroom maakt de soep heerlijk romig, heb je geen haverroom in huis? Dan kun je ook plantaardige melk gebruiken.

Om er een maaltijdsoep van te maken voeg je er een kopje gekookte zwarte of wilde rijst aan toe.

Ingrediƫnten voor 4 porties

  • 450 ml. Kippenbouillon of fond
  • 250 gr. Gemengde Paddenstoelen
  • 1 (biologische) Kipfilet (ongeveer 150 gram)
  • 150 ml. Haverroom
  • 2 Wortels
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 takje verse Tijm

Aan de slag

  1. Kook de kipfilet in ongeveer 15 – 20 minuten gaar in de kippenbouillon;
  2. Maak de paddenstoelen schoon, hak de onderkanten eraf. Hak de paddenstoelen in grove stukken en bak ze een minuut of 15 totdat al het vocht verdampt is;
  3. Haal de kipfilet uit de bouillon, laat afkoelen en trek vervolgens uit elkaar in kleine reepjes. Leg apart om later bij de soep te voegen;
  4. Hak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in stukjes en bak de groenten met de tijm op een laag vuurtje zo’n 5 minuten;
  5. Voeg daarna de paddenstoelen, groenten en bouillon samen in een soeppan en laat nog zo’n 10 minuten koken;
  6. Als laatste voeg je de haverroom toe, breng op smaak met peper & zout;

Eet smakelijk!

Leave a Reply