Eén van de moeilijkste dingen van het Endometriose dieet vind ik het feit dat ik geen kaas meer kan eten. Ik vind eigenlijk alle soorten kaas lekker! Helaas denkt mijn lichaam daar iets anders over…

Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel goede alternatieven, zoals Edelgistvlokken. Het geeft een kaasachtige smaak aan je gerechten, daarom gebruik ik nu dus veel Edelgistvlokken in de keuken, bijvoorbeeld in deze pesto!

Deze spread lijkt een beetje op roomkaas en is heerlijk op een glutenvrij broodje of rijstwafel met een paar plakjes komkommer. Je kan hem ook door glutenvrije pasta doen, voor een lekkere pastasalade.

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 150 gr. ongezouten Cashewnoten
  • 8 Zongedroogde tomaten (niet in olie!)
  • 2 eetlepels Edelgistvlokken
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 hand fijngesneden Bieslook
  • 1 Citroen
  • Peper & Zout

Aan de slag

  1. Wel de cashewnoten een nacht in ruim water (8 uur is voldoende);
  2. Wel de zongedroogde tomaten zo’n 10 minuten in gekookt water;
  3. Doe de gewelde cashewnoten met de edelgistvlokken, het teentje knoflook, het sap van 1 hele citroen en flink wat Peper & Zout in de blender of keukenmachine. Laat draaien totdat het een egale pasta is. Dit kan wel een minuut of 8 tot 10 duren. Spatel af en toe even de stukjes van de randen;
  4. Hak ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de bieslook fijn;
  5. Doe de vegan roomkaas in een bakje en meng er de zongedroogde tomaat en bieslook doorheen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply