Brood bakken vraagt vaak veel tijd & geduld. Dit zadenbrood is super makkelijk en ook nog eens glutenvrij. Je hebt er alleen een mengkom, cakeblik en je handen voor nodig.

Het grote voordeel van dit brood is dat het enorm voedzaam en vullend is. Lekker als lunch, bijvoorbeeld met amandelpasta en avocado.

Ingrediënten voor 1 brood

  • 140 gr. Havermout
  • 80 gr. Pompoenpitten
  • 80 gr. Zonnebloempitten
  • 80 gr. Lijnzaad
  • 3 eetlepels gebroken Lijnzaad
  • 2 eetlepels Chiazaad
  • 2 eetlepels Sesamzaad
  • 2 eetlepels Psylliumvezels
  • 1 theelepel Olijfolie
  • 1 theelepel Zout
  • 350 ml. Water
  • Optioneel: Hazelnoten

Aan de slag

  1. Zet de oven aan op 175°C;
  2. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar met een lepel of je handen;
  3. Voeg daarna het water en de olie toe en meng goed door elkaar tot je een stevige deegbal krijgt;
  4. Je kunt het deeg het beste een nacht in de koelkast laten staan. Dek het deeg af met plasticfolie. Laat hem dan de volgende ochtend eerst op kamertemperatuur komen, voordat je hem in de oven zet. Geen zin om te wachten? Je kunt hem ook meteen afbakken.
  5. Doe het brood in een cakeblik en bak het 70 minuten in de oven.
  6. Laat afkoelen op een rekje, zodat het brood knapperig blijft.

Je kan het brood goed in de vriezer bewaren, snijd het in plakken en bewaar het in een afgesloten bak.

Eet smakelijk!

One Comment

Leave a Reply