Deze spinazie wraps zijn super gezond en heel gemakkelijk te maken. Je maakt ze met maar 4 ingrediënten; kikkererwtenmeel, spinazie, water en zout. Ze zijn dus helemaal glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.

Met dit recept maak je binnen 15 minuten  een voorraadje van 6 tot 8 spinazie wraps. Lekker bij de lunch met hummus, gegrilde groenten en tuinkers. Of bij de avondmaaltijd met zelfgemaakte falafel.

Ingrediënten voor 6-8 wraps

  • 110 gr. Kikkererwtenmeel
  • 40 gr. Spinazie
  • 300 ml. Water
  • 1/2 theelepel Zout

Aan de slag

  1. Mix de spinazie, het water en het zout in je blender of met een staafmixer tot het helemaal glad is;
  2. Daarna mix je de kikkererwtenmeel erdoorheen. Het mengsel moet ongeveer dezelfde dikte als pannenkoekenbeslag krijgen. Als je ze gaat bakken worden ze wel een stuk steviger dan pannenkoeken! Doe het beslag in een maatbeker met schenktuit;
  3. Bak de spinazie wraps 1 voor 1 op middelhoog vuur. Doe hiervoor een klein beetje kokosolie in de pan. Giet het beslag in het midden van de pan en draai rond, zodat het beslag goed verdeeld is en je een mooie ronde vorm hebt. Draai de wrap na een paar minuten om, het beslag moet aan de bovenkant gaar zijn voordat je hem omdraait;
  4. Laat afkoelen op een rekje.

Eet smakelijk!

Spinazie wraps tortilla's Sofie Klerkx Met een korrel zout

2 Comments

Leave a Reply