Spreads, dips & sauzen

Tahinsaus

By 18 april 2020 mei 3rd, 2020 2 Comments

Deze saus is super makkelijk en lekker bij heel veel gerechten. Bijvoorbeeld over gepofte bietjes, geroosterde bloemkool, als dressing door een salade, over je gepofte zoete aardappel, op een wrap met falafel en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Ik gebruik in sauzen vaak knoflookpoeder in plaats van verse knoflook, omdat ik de smaak van rauwe knoflook te heftig vindt. Knoflookpoeder is net iets milder. Meer fan van verse knoflook? Vervang dat het knoflookpoeder in dit recept voor 1 klein knoflookteentje.

Ingrediƫnten voor 1 bakje

  • 4 eetlepels Tahin (lichte sesampasta)
  • 3 eetlepels Water
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1/4 theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 Citroen (het sap)
  • Peper & Zout
Tip: Tahin koop je bij de turkse supermarkt, natuurwinkel of gewoon bij de albert heijn. Ik gebruik vaak deze, die is goed betaalbaar en lekker!

Aan de slag

  1. Doe alle ingrediƫnten in potje met een deksel die goed afsluit! Schud een minuut door elkaar, totdat je een luchtige en stevige saus hebt. Wil je de saus iets dunner? Voeg dan nog wat extra water toe.

Eet smakelijk!

2 Comments

Leave a Reply