Spreads, dips & sauzen

Vegan Yoghurtsaus

By 18 april 2020 mei 5th, 2020 One Comment

Met dit recept maak je in een paar minuten een frisse vegan yoghurtsaus. Super lekker op een wrap of in een gepofte zoete aardappel.

Ik gebruik voor dit sausje vaak kokosyoghurt, omdat ik de zoete smaak van de kokos bij veel gerechten goed vindt passen. Je kan de kokosyoghurt natuurlijk ook vervangen door een andere plantaardige yoghurt (alles behalve soja-yoghurt). Let er wel op dat je een ongezoete variant koopt.

Ingrediƫnten voor 1 bakje

  • 4 volle eetlepels Kokosyoghurt (of een andere plantaardige variant, behalve soja)
  • 1/4 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 hand Peterselie
  • 1/2 Citroen (het sap)
  • Peper & Zout

Aan de slag

  1. Doe alle ingrediƫnten in een maatbeker en mix door elkaar met je staafmixer. Voeg Peper & Zout naar smaak toe.

Eet smakelijk!

One Comment

Leave a Reply